Obiteljsko izletiste Novak

Logo izletiste Novak
Cepidlak 82, Sveti Ivan Žabno, Križevci
048 859 045
Obiteljsko izletište Novak

Ne znate kuda za vikend?

Obiteljsko izletište Novak smješteno je u Koprivničko-križevačkoj županiji, točnije u prekrasnom selu Cepidlak. Nalazi se sat vremena vožnje od Zagreba, a od Križevaca ili Bjelovara samo 20tak minuta što je dovoljno blizu da se do njega bez problema dođe, a dovoljno daleko da se zaborave sve brige barem na jedan dan. Izletište radi samo vikendom, odnosno od petka do nedjelje od 10:00 do 22:00 h. To je vrijeme posebno rezervirano za obitelj, prijatelje i nezaboravna vikend druženja, a na izletištu Novak će podjednako uživati i veliki i mali.

 

U sklopu izletišta nalaze se tri prekrasna jezera oko kojih možete bezbrižno šetati i uživati u ljepoti netaknute prirode. Najmlađe će oduševiti brojne životinje: srne, jeleni lopatari, konji i magarac. Osim toga, veliki parkić sa ljuljačkama, toboganom, pješčanikom i klackalicama ozari svako malo lice.

No, kako bi i odrasli mogli uživati u rekreaciji, pokraj parka restorana nalazi se i veliko nogometno igralište. Za one koji su se došli samo opustiti predlažemo popiti kavicu i pojesti neki desert u parku restorana, naravno nakon obilnog ručka u samom restoranu Novak.

Posebnost Restorana Novak je sam interijer koji je uređen u rustikalnom stilu. No postoji jedna stvar koju većina posjetitelja ne zamijeti, a to su ručno oslikane slike na zidovima restorana koje dočaravaju prošlost naseljenika ovog podneblja. Osim toga, na zidovima su ispisani i citati iz Križevačkih štatuta. Prva točka “Križevačkih štatutov” kaže da nema veseloga horvatskoga bratstva ili pajdaštva brez kupice vinca. Dakle, tamo gdje nema vinske kapljice i veseloga pajdaštva, tamo ne mogu u uporabu doći ni “Križevački štatuti”. Naravno, poštujemo štatute pa Vam savjetujemo da svakako probate domaća vina iz vinarije obitelji Novak.

Recenzije naših gostiju

Galerija slika

Cepidlak 82, Sveti Ivan Žabno, Križevci